Gălățeanca în vârstă de 30 de ani administrează afaceri cu armament în valoare de sute de milioane de euro! Povestea Ancăi Verma, de la recepționistă de hotel la….

Anca Verma este cea mai bogată româncă, averea pe care aceasta o deține depășind cu mult pe cea a lui Ion Țiriac. Fostă Miss România, Anca are o avere de 3 miliarde de euro.

Anca Verma, fostă Neacșu, lucra ca recepționistă la un hotel atunci când l-a cunoscut pe omul de afaceri indian Abhishek Verma.

În vârstă de 30 de ani, gălățeanca s-a căsătorit cu afaceristul indian în anul 2006 și au împreună un copil.

Revista Forbes a estimat averea Ancăi Verma la aproximativ trei miliarde de euro, bani obținuți în urma căsătoriei.

Ca răsplată pentru că soția a acceptat să-i fie soție, miliardarul indian a trecut multe afaceri pe numele soției, care a devenit un afacerit important în domeniul armamentului.

În 2011, omul de afaceri a trecut pe numele Ancăi pachetul majoritar la Sig Sauer India, una dintre cele mai importante corporații internaționale de vânzare de arme.

Mișcarea a vcenit și pentru a proteja afacerea de problemele cu legea pe care le avea indianul.

Mișcarea nu l-a ajutat prea mult pe Abhishek Verma, care a ajuns după gratii, acolo unde a fost trimisă și Anca.

Cei doi soți au fost închiși pentru corupție și spălare de bani, după o anchetă în care au fost implicate și serviciile secrete indiene.

Abhishek Verma a fost acuzat pentru că a mituit mai multi miniștri și parlamentari, pentru a obține în schimb contracte preferentiale.

Anchetatorii au mai descoperit că acesta își ținea banii în offshore-uri din Lichtenstein, evitand astfel să plăteasca taxe statului indian.

În anul 2015, Anca Verma a fost eliberată din închisoare, iar în prezent trăiește în New Delhi, acolo unde administrează în continuare afacerile familiei.

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *