Ce pensie are Traian Băsescu? Fostul președinte al României ar putea să trăiască fără griji!

Președintele PMP s-a aflat în week-end la Chișinău, unde a declarat că abia acum descoperă cum se cresc copii, după ce a terminat mandatul de președinte al țării.

„Tot respectul pentru Maria, a crescut singură fetele, când eu eram pe mare. Și tot eu mă plângeam că e greu pe mare”, a declarat Traian Băsescu.

„Sunt un om politic care și-a atins toate obiectivele, în politică, la fel cum mi-am atins toate obiectivele în cariera profesională.

Am fost ministru al transporturilor în cinci guverne, am câștigat de două ori alegerile pentru Primăria Capitalei și de două ori alegerile prezidențiale.

Sunt un om politic care putea să meargă acasă liniștit, pentru că am o pensie bună de la statul român, și puteam să îmi cresc nepoții”, a spus președintele PMP, la Ialoveni, în Basarabia.

Cât privește valoarea pensiei pe care o primește, Traian Băsescu declara la un moment dat că are o pensie de 2906 lei, pe baza contribuției la sistemul de pensii.

„Atât am pensia, vă arăt cuponul de pensie: 2906 lei după 44 de ani și șase luni de muncă. Cam cât un sergent major”, a spus Traian Băsescu.

Pensia declarată de Traian Băsescu se referă însă strict la cea primită în baza contributivității. El nu a specificat nimic referitor la indemnizația primită în calculul pensiei totale având în vedere că a ocupat funcția de președinte al țării.

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *